How Does Binance Work
Binance, düşük ücret oranları ve yüksek likidite sunmasıyla öne çıkan öncü bir kripto para borsasıdır. 2017 yılında kurulan bu Hong Kong merkezli borsa, Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE), Ether (ETH), Litecoin (LTC) gibi 500’den fazla kripto para ve sanal token gibi alternatif kripto varlıklarında işlem yapma imkanı sunmaktadır. Binance Coin (BNB) adlı kendi kripto para birimini de kullanmaktadır.
Binance, diğer kripto para borsalarına kıyasla en düşük işlem ücretlerini sunmasıyla da tanınmaktadır. Ayrıca, BNB kullanarak işlemler için ödeme yapan kullanıcılara indirimler sunmaktadır. Borsa, çoklu küme ve çok katmanlı bir yapıya sahip olarak yüksek güvenlik ve koruma standartlarına sahiptir. Ayrıca Binance, saniyede yaklaşık olarak 1.4 milyon işlem gerçekleştirebileceğini iddia etmektedir. Bu makalede, Binance’ı nasıl kullanacağınızı ve borsanın diğer işlevlerini anlatacağız.
ZenLedger ile Binance Hesabınızı Nasıl Bağlarsınız?
Piyasadaki en kapsamlı kripto para vergi yazılımlarından biri olan ZenLedger, 400’den fazla borsa için veri aktarım talimatları sunmaktadır. ZenLedger içerisinde, İşlemleri İçe Aktar sayfasına ve Borsalar sekmesine giderek aktarım yapmak istediğiniz borsayı seçebilirsiniz. Çoğu merkezi borsada doğrudan API kodu ile veri aktarımını desteklerken, bazıları CSV dosyası aktarımını gerektirebilir. Merkezi olmayan borsalar için ise bir cüzdan adresi gerekebilir.
Bir borsadan işlemlerinizi aktarmak için, sadece “İçe Aktar” sayfasının “Borsalar” sekmesine gidin. İçe aktarmak istediğiniz borsayı seçin ve o borsaya özel talimatlar sunulacaktır!
Binance Nasıl Çalışır?
Tam anlamıyla çalışan bir kripto para borsası olarak, Binance birçok hizmet sunmaktadır. Yatırımcılar/tüccarlar, Binance’i şu amaçlarla kullanır:
- Kripto para alım/satım işlemleri
- Periyodik alımları yapılandırma
- Fungible olmayan token (NFT) ticareti
- Pasif gelir elde etme
- Binance’in Launchpool ve Launchpad’i ile yeni tokenlere erişim
- Portföy analizi, uyarılar, canlı takip
- Vergi raporlama aracı ile vergi takibi
Binance, kullanıcılarına kripto para ticaretiyle birlikte gelen riskler konusunda uyarır. Kullanıcılarına destek sağlamak için, platforma bağımlılığı engelleyen bir ayar eklemiştir. Bu ayar, kullanıcının kısa bir sürede birkaç kaybeden işlem yapması durumunda hesabını geçici olarak askıya alır. Bununla birlikte, Binance kullanıcılara yüksek riskli olarak kabul edilen kaldıraçlı ticarete erişim sağlar. Bu nedenle, riskleri doğru bir şekilde yönetmek kullanıcıların sorumluluğundadır.
Binance Nasıl Kullanılır?
Binance kullanıcıları, platformu kripto para alım satımı, fon toplama, listeleme, liste dışı bırakma veya çekme işlemleri için kullanabilir. Binance platformunda işlem yapmaya başlamak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Binance ana sayfasına gidin ve sağ üst köşede “Kayıt Ol” butonuna tıklayın.
- Kayıt sayfasına yönlendirileceksiniz, e-posta adresinizi girip bir şifre oluşturun. Platformun Kullanım Koşullarını okuyun ve “Kaydol” butonuna tıklayın.
- Robot olmadığınızı kanıtlamak için bazı bulmacaları çözmek zorunda kalacaksınız.
- Bir doğrulama e-postası size gönderilecektir. Gelen kutunuza gidin ve kaydınızı tamamlamak için “E-postanızı Doğrulayın” butonuna tıklayın.
Artık bir Binance hesap sahibisiniz. Hesabınızı kötü niyetli faaliyetlere karşı koruyan iki faktörlü kimlik doğrulama ile hesabınızı güvence altına alabilirsiniz. Şimdi hesabınıza fon eklemek için nasıl yapacağınıza bir göz atalım.
- Binance hesabınıza giriş yapın ve ardından üst menü çubuğunda “Cüzdan” seçeneğine tıklayın. “Yatır” seçeneğine dokunun.
- “Fiat” sekmesini seçin.
- Satın almak istediğiniz tokeni ve ödeme yöntemini seçin. Binance, kredi/banka kartları, banka transferleri ve fiat bakiyenizden ödemeleri kabul etmektedir.
- Ödeme için gereken kart bilgilerini veya diğer bilgileri girin.
- Ödeme detaylarını kontrol edin ve ödemeyi tamamlayın.
Bir sipariş gerçekleştirirken, üç farklı işlem siparişi türüyle karşılaşacaksınız:
- Limit emri (sadece tüccarın belirlediği limit fiyatında gerçekleştirilir)
- Piyasa emri (mevcut piyasa fiyatıyla hemen gerçekleştirilir)
- Stop-limit emri (fiyat belirli bir seviyeye ulaştığında geçerli olan emir)
Bu piyasa emirlerinin dışında, Binance kripto türevleri için dört farklı sipariş türü sunar:
- Takip eden durdur emri
- Stop piyasa emri
- Limit TP/SL emri
- Sadece yazma emri
Fon yatırırken Binance bir ücret almasa da, çekerken kripto para ve miktarına bağlı olarak bir işlem ücreti alır. Binance’i nasıl kullanacağımız hakkında kısaca bilgi verdikten sonra, borsanın başka neler sunduğuna bir göz atalım.
Binance Tarafından Sunulan Diğer Hizmetler
Binance, borsaya özgü hizmetlerin yanı sıra şu platformlar, araçlar ve hizmetler sunmaktadır:
- Binance Earn platformu, kullanıcıların stabilcoinlerini yatırarak faiz kazanmalarını sağlar. Kullanıcılar, jeton ve yatırım süresine bağlı olarak çeşitli seçenekler ve faiz oranları elde ederler.
- Binance Visa Kartı, kullanıcıların jetonlarını fiat para birimine dönüştürmesine olanak tanır ve bunları ürün ve hizmet satın almak için kullanmalarına olanak sağlar.
- Binance akıllı havuzu, madencilerin gelirlerini optimize etmeleri ve çeşitli jetonlar arasında geçiş yapmaları için bir imkan sunar.
- Borsa, kullanıcılarının yeni ve yükselen blok zinciri projelerine ev sahipliği yapabilecekleri ve API arayüzleri sunabilecekleri Launchpad’i sunmaktadır.
Son Düşünceler
Binance, kripto para borsalarının en büyüklerinden biridir ve dijital teknoloji ile finansı birleştirme konusunda tanınmıştır. Dijital varlıklara erişim sağlarken aynı zamanda likidite, güvenlik ve her yerden ve her zaman etkili bir şekilde ticaret yapma imkanı sunar. Umarız bu rehberle Binance’i nasıl kullanacağınızı ve sunduğu hizmetleri anlamışsınızdır.