BLOG

Binance 10x Ne Demek

Sosyal medyada Binance 20x, Binance 50x veya Binance 100x gibi resimler görüyor olabilirsiniz. Bu resimlerde ne anlama geldiğini anlamıyor olabilirsiniz. Aynı şekilde, Binance kullanıcı paneline giriş yaptığınızda bazı coinlerin yanında 2x, 3x, 5x hatta 10x gibi ibareler gördüğünüzde bunların ne anlama geldiğini de anlamıyor olabilirsiniz. Bu yazıyı okuduğunuzda kafanızdaki soru işaretleri gidecek ve her şey daha net anlaşılacaktır.

Binance borsasında bol X’li ifadeleri iki kısımda görebilirsiniz. Bunlardan ilki Binance Futures ve diğer ise Binance Marjin. Bu iki bölümde bol X’li ifadelerle karşılaşırsınız. Ancak önce kaldıraç kavramına bir göz atalım. Kripto para piyasalarında daha az sermayeyle daha büyük hacimli işlemler yapılmasına olanak sağlayan sisteme kaldıraç denir. Örneğin, Binance borsasında bazı kripto paraların adlarının yanında 2x, 5x, 10x şeklinde açıklamalar görürsünüz. Bu rakamlar kaldıracın büyüklüğünü ifade eder.

Binance 2x Nedir?

Binance 2x kaldıraç, Binance Futures bölümünde kullanıcıların Bitcoin ve diğer altcoinlerde hem kısa hem de uzun pozisyon açmalarını ifade eder. Örneğin, 100$ bakiyesi olan bir kullanıcı 2x kaldıraç kullandığında artık işlem yaparken 200$ ile işlem yapıyormuş gibi olur.

Binance 3x Nedir?

Binance 3x kaldıraç, Binance Futures ve Binance Marjin bölümlerinde kullanıcıların Bitcoin ve diğer altcoinlerde hem kısa hem de uzun pozisyon açmalarını ifade eder. Örneğin, Cross işlemi ile 3x ve Isolated işlemi ile 10x kaldıraç kullanılabilmektedir.

Binance 5x Nedir?

Binance 5x kaldıraç, Binance Futures ve Binance Marjin bölümlerinde kullanıcıların Bitcoin ve diğer altcoinlerde hem kısa hem de uzun pozisyon açmalarını ifade eder. Örneğin, DOT/BUSD paritesinde Isolated modda 5x kaldıraç kullanabilirsiniz.

Binance 10x Nedir?

Binance 10x kaldıraç, Binance Futures ve Binance Marjin bölümlerinde kullanıcıların Bitcoin ve diğer altcoinlerde hem kısa hem de uzun pozisyon açmalarını ifade eder. Örneğin, Ethereum paritelerinde işlem yapmak isteyen bir kişi ETH/USDT, ETH/BUSD ve ETH/BTC paritelerinde 10x kaldıraç kullanabilir.

Binance 20x Nedir?

Binance 20x kaldıraç, Binance Futures bölümünde kullanıcıların Bitcoin ve diğer altcoinlerde hem kısa hem de uzun pozisyon açmalarını ifade eder. Örneğin, 100$ bakiyesi olan bir kullanıcı 20x kaldıraç kullandığında artık işlem yaparken 2000$ ile işlem yapıyormuş gibi olur. Kar ve zarar da aynı oranda büyük olacaktır.

Binance 50x, 100x, 125x Nedir?

Binance, Futures kısmında işlem hacmi yüksek kripto paralarda 125x’e kadar kaldıraç kullanma imkanı sunar. Örneğin, Bitcoin’de maksimum 125x kaldıraç kullanabilirken bu rakam Ethereum’da 100x, Ripple’da 75x ve Doge Coin’de 50x’dir. İşlem hacmi düşük kripto paralarda ise Binance kaldıraç oranını düşürmektedir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Kaldıraçlı işlem yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Hem Marjin hem de Futures işleminde kullanıcılar aslında ellerinde olmayan bakiyelerle işlem yaparlar. Bu borç alarak işlem açmak anlamına gelir. Dolayısıyla bu işlem risklidir ve piyasada deneyimli kullanıcılar tarafından yapılmalıdır. Örneğin, Isolated ve Cross işlem farkını öğrenmeden kaldıraç kullanan bir kişi tüm bakiyesini sıfırlama tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Unutmayın, kripto para piyasası volatil bir piyasadır ve kaldıraçlı işlem yapmak çok tehlikelidir. İşlem yapmadan önce iki kez düşünün. Kripto para borsaları, kullanıcıların Futures (Vadeli İşlemler Hesabı) açmadan önce riskler hakkında bilgi sahibi olup olmadıklarını görmek için 14 soruluk bir test sunmaktadır.

Binance Futures Hesabı Açmak

Binance Futures hesabı açmaya karar verdiyseniz, öncelikle Binance Global borsasına üye olmanız gerekmektedir. Binance TR borsasına üye olanlar Futures işlemi yapamazlar. Futures işlemleri, yani kaldıraçlı işlem yapmak için Binance Global borsasında hesap açmanız gerekmektedir. Türkiye’de birçok kullanıcının hem Binance Global hem de Binance TR hesabı bulunmaktadır. Binance Global hesabı açmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Bu bağlantı ile üye olanlar %20 komisyon indiriminden faydalanabilirler.

Binance Global %20 + %25 Komisyon İndirimli Üyelik

Son Güncelleme: 1 Mart 2024 tarihinde Merve Alis tarafından yapılmıştır.